4 de jul. 2012

'Mimitos' amb la mama


MINIVACANCES – 3

Mimitos amb la mama és el nostre senyal. Com un tret de sortida. Vol dir que estaré una estona dedicada NOMÉS a cada una de les bessones. I no vol dir que durant el dia no tinguem aquests moments. Però en el nostre dia a dia és gairebé impossible dedicar estones ÚNIQUES a cada una de les nenes. No puc donar consells, ni opinions categòriques. No sé com ho fan d’altres pares. A mi em costa molt, i inevitablement, fem les coses de forma conjunta. Anar a l’escola, jugar, sopar, agafar l’autobús, anar-nos a banyar...

Però Mimitos amb la mama és un moment únic i exclusiu. Normalment és abans d’anar a dormir, i intento poder dedicar una estona a cada una de les meves filles. L’Ona m’explica unes coses i l’Estel unes altres. L’Ona és més carinyosa i li agrada que ens fem petons, abraçades i carícies. Com a mi, li encanta que li faci dibuixets a l’esquena o que li grati el cap. L’Estel, que és més inquieta, li agrada que li expliqui coses i em fa deu mil preguntes.

Quan estem de vacances puc ampliar aquests moments, i això em permet veure quines són les coses que associo a cada una d’elles. Les coses que els hi agraden i les que no. Les que els hi fan por o riure. Què les fa sentir feliç i quines coses les preocupen. Com li agrada jugar a una i a l’altra... Són coses que sempre penses que tindràs clar i sempre penses que sabràs identificar-ho. Però amb bessones no ho és tant i hi ha la tendència a unificar. Per això trobo tant important poder tenir aquests moments específics per a elles. Per separat. Perquè la seva energia és única. I quan s’ajunten... aaaai, quan s’ajunten!



1 comentari:

  1. Jo també intento, sense que sigui un moment concret, dedicar unes estonetes a cada una de manera individual. de menudes ja ho feia, aprofitant que la Maria sempre es despertava abans li dedicava una estona amb mimos i carícies només per ella (que l'Erinn ja s'encarregava de reclamar més tard) i ara aprofito quan estem assegudes al sofà per estar amb una o altra, o quan van a dormir. És complicat perque com dius el més habitual és que ho fem tot en pack, però sempre podem trobar el moment.

    ResponElimina